Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня, 13:42
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/03/28/15-rokiv-pozbavlennja-voli-za-kolaboratsiinu-dijalnist-sud-ogolosiv-virok-politseiskomu.htm
новини, 28 березня, 13:42

15 років позбавлення волі за колабораційну діяльність: суд оголосив вирок поліцейському


15 років позбавлення волі за колабораційну діяльність: суд оголосив вирок поліцейському зі Скадовська


Колишній поліцейський патрульної поліції  з початку збройної агресії рф проти України добровільно перейшов на бік ворога. Вирок оголошено за процедурою "in absentia".


За  публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури   в порядку  спеціального судового розгляду колишнього працівника Скадовського районного управління поліції  визнано винним у  колабораційній діяльності (ч.7 ст.111-1 КК України).


Вирок суду – 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади  строком на 15 років та з конфіскацією майна.


Прокурор довів у суді, що поліцейський підтримуючи воєнну агресію рф проти України, погодився на пропозицію окупаційної влади та  зайняв посаду так званого «начальника дорожньо- патрульної служби» у так званому «Голопристанском районном отделеним полиции ГУ МВД Херсонской области». 


На цій «посаді»  приймав безпосередню участь в організації охорони виборчих дільниць у Скадовську під час проведенні референдуму по приєднанню Херсонської області до рф та  забезпечував організацію агітаційних заходів на підтримку окупаційного режиму. 


Оперативний супровід -  Управління СБУ в Кіровоградській області.

https://t.me/kirgpua/1501


184Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: