Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 лютого, 10:44
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/02/20/juni-prihilniki-bezpekovogo-ruhu-na-kirovogradschini-dililisja-dosvidom-z-odnolitkami-pid-chas-sportivno-igrovih-zustrichei.htm
новини, 20 лютого, 10:44

Юні прихильники безпекового руху на Кіровоградщині ділилися досвідом з однолітками під час спортивно-ігрових зустрічей


Днями рятувальники організували серію зустрічей дружин юних рятувальників-пожежних з учасниками ігрового клубу JunіorS,створеного за підтримки UNICEF. Заходи відбулися на базі Помічнянського ліцею №3 «Гармонія» та Світловодського ліцею №4 «Обрій». Їх мета -  привернути увагу молоді до питань безпекового спектра, популяризувати їх серед підростаючого покоління та сприяти вихованню у дітей відповідального ставлення до власної безпеки, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Під час заходів надзвичайники розповіли дітям про особливості своєї роботи, про навчальні заклади, які готують фахівців у рятувальній справі, про курйозні випадки та ще багато цікавого й корисного.


На базі ігрового клубу «Спільно JuniorS» ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» юні рятувальники Онуфріївського ліцею та члениВсеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» провели майстер-клас з надання домедичної допомоги. Від них школярі дізналися про методику проведення серцево-легеневої реанімації, правила накладання джгутів, тиснучих пов’язок, шин та про те, як транспортувати потерпілого. 


Юні знавці рятувальної справи продемонстрували ліцеїстам, як одягати та знімати захисний одяг радіаційного захисту. 


Фахівці Служби порятунку нагадали присутнім основні вимоги пожежної безпеки, зокрема правила поводження з електроприладами та гаджетами. Наголосили на заходах безпеки у побуті під час опалювального сезону, закликавши не розпалювати самостійно печі та інші системи опалення. 


Розкрити тему вибухонебезпеки допомогли наочність, в першу чергу, навчальні макети-стенди, плакати, а також добірка відеоматеріалів. На конкретних прикладах дітям пояснили, як можуть маскувати вибухонебезпечні предмети, яких місць краще уникати, аби не натрапити на небезпечну знахідку та чітко визначили алгоритм дій у разі знаходження боєприпасів і їх не менш небезпечних уламків. Аби закріпити вивчене, слухачам запропонували взяти участь у розв’язанні загадок, ребусів та квестових завдань від піротехніків ДСНС. Учасники ігрового клубу активно долучалися до навчально-практичних заходів.


Разом пригадали порядок дій за сигналом повітряної тривоги, маршрути руху до укриттів та незмінне правило двох стін у приміщенні. 


В рамках проведених зустрічей провели й спортивні змагання, під час яких учасникам вдалося не лише позмагатися у спритності, а  й зарядитися позитивом, що дуже вадливо в умовах сьогодення. Діти мають зростати у комфортному та безпечному середовищі. Допомогти їм відчути це стало одним з головних завдань організаторів заходів. І здається, усе вийшло на відмінно. Так завдяки роботі рятувальників, молодіжного протипожежного руху, освітян та за постійної підтримки UNICEF світ стає безпечнішим для наших дітей!


               

182Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: