Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 грудня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/12/14/istoriko-kulturni-vzaemozv-jazki-na-kirovogradschinu-zavitali-kraeznavtsi-z-cherkaskoi-oblasti.htm
новини, 14 грудня 2023

Історико-культурні взаємозв’язки: на Кіровоградщину завітали краєзнавці з Черкаської області


В обласному краєзнавчому музеї провели круглий стіл на тему «Черкащина і Кіровоградщина: історико-культурні взаємозв’язки». Приводом для заходу став іміджевий творчий візит спілки краєзнавців Черкащини до Кропивницького з нагоди 70-річчя заснування Черкаської області. 


Гості на чолі з заступником голови Черкаської ОВА Олександром Шамраєм розповіли про історію і сьогодення Черкащини та презентували обласному краєзнавчому музею та обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського історико-краєзнавчі видання. 


Із вітальним словом до гостей з Черкас звернувся перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк. 


Директор Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Борис Шевченко розповів гостям про діяльність закладу. Він також презентував черкащанам туристичні магніти і потенціал Кіровоградщини. 


Учасники заходу оглянули історичну та природничу експозицію краєзнавчого музею, виставки «Україна: полум’я війни. 2014 – 2023» та «Волонтерський крафт задля перемоги». А також вони завітали до Музею історії українського хореографічного мистецтва та обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського. 

https://oblrada.kr.ua/event/345679976789

https://t.me/oblrada_kr/4683

         

548Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: