Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 листопада 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/11/30/u-kropivnitskomu-tsentri-reabilitatsii-dlja-ditei-z-invalidnistju-jarmarkujut-dlja-zsu.htm
новини, 30 листопада 2023

У кропивницькому центрі реабілітації для дітей з інвалідністю ярмаркують для ЗСУ


У центрі реабілітації для дітей з інвалідністю у Кропивницькому продавали новорічні прикраси та випічку, аби зібрати гроші на тепловізор для військових - інформує Суспільне. 


Вироби зроблені власноруч вихованцями, їхніми батьками та працівниками центру. Після ярмарку вироби ще лишились, тож їх можна оглянути та придбати на сторінці центру у Facebook.


На тепловізор треба 75 тисяч гривень, розповіла керівниця центру Лілія Місюня.


“На сьогодні в нас вже є 22 тисячі, я думаю, що до нового року ми ще зберемо, і зробимо такий новорічний подарунок нашим захисникам”.


Тепловізор потрібен 121-й бригаді територіальної оборони, розповів військовий цього підрозділу.


"Потрібен тепловізор, бажано вище досягнення стрілецької зброї, а саме щоб в тепловізор можна було розгледіти людину з висоти двох кілометрів. Це потрібно для збереження наших життів і своєчасного виявлення ворога. Дякуємо за допомогу".


Ярмарком, на якому продавали власноруч зроблені новорічні прикраси, вінки, ялинки з шишок, домашню випічку та цукерки, долучилися до акції "Щедрий вівторок". Це міжнародна щорічна благодійна акція, яка популяризує благодійність. "Щедрий вівторок" влаштовують у наступний вівторок після Дня подяки у США — зазвичай між 27 листопада і 3 грудня. Акція була започаткована у 2012 році за підтримки ООН.


"Щедрі вівторки" у центрі влаштовують п'ятий рік поспіль, розповіла Лілія Місюня.


"Це день благодійності, день добрих справ. Заведено робити добрі справи, донатити на різні організації. Цим ярмарком ми показуємо, що діти з інвалідністю можуть, як приклад, робити добрі справи".


Галина Міщерякова у центр водить свого внука, на ярмарок принесла прикраси з бісеру.


"Принесла сюди свої вироби, може комусь сподобається, щоб ці зароблені гроші долучити на благодійність для наших хлопців".


Оксана Дівніч — переселенка з Донецької області. Центр реабілітації відвідує її шестирічний син. Для ярмарку зробили декоративне дерево.


"З того, що було вдома, з природних матеріалів. Ходили всією родиною гілку вибирали, ми не пиляли живе дерево, знайшли, всією родиною клеїли".


Яна Пшеніцина придбала ялинку з мішковини.


"Ми намагаємось щорічно відвідувати цей ярмарок і підтримувати ці ініціативи. Цього року придбали ялинку, ми її встановимо дома. Тут символічна пшеничка – в нас прізвище Пшеніцини, і ми все купуємо з пшеницею".


За дві години ярмарку зібрали 13 тисяч гривень, розповіла Ліля Місюня.



369Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: