Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 листопада 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/11/24/u-kropivnitskomu-vsi-ohochi-zmozhut-bezkoshtovno-diznatisja-svoju-grupu-krovi-z-donorua.htm
новини, 24 листопада 2023

У Кропивницькому всі охочі зможуть безкоштовно дізнатися свою групу крові з ДонорUA


25-26 листопада у ТРЦ DEPOt (вул. Велика Перспективна, 48) з 14 до 17 години можна буде безкоштовно визначити свою групу крові. Попередня реєстрація не потрібна.


Групи крові визначатимуть сертифіковані інструктори проєкту «Моя група крові», який реалізує ДонорUA спільно з Eldon Biologicals та Operation SafeDrop. Процедура займає 2-3 хвилини.


Про проєкт


Платформа ДонорUA спільно з Eldon Biologicals та Operation SafeDrop запустили проєкт «Моя група крові», у межах якого визначатимуть групи крові в населення інноваційним методом EldonCard, що є валідованим НАТО та використовується арміями країн Альянсу.


При визначенні груп крові учасникам проєкту пропонують зареєструватися на ДонорUA, аби отримувати сповіщення, коли буде потрібна саме їхня кров, та здавати її зручно й системно.


Довідково


ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 145 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.


Operation SafeDrop — проєкт благодійного фонду MAD Foundation, спрямований на підтримку України та українців. Ініціатива охоплює такі напрямки як евакуація цивільного населення, гуманітарна допомога, допомога громадам у будівництві укриттів, відновлення критичної інфраструктури після війни, а також безкоштовне визначення груп крові по всій Україні.


Eldon Biologicals — датський виробник тест-карток для визначення групи крові EldonCard. Система тестування базується на використанні спеціальних рецептур відібраних моноклональних антитіл. Тести EldonCard мають сертифікат ISO і CE-маркування CE в ЄС, схвалені FDA у США та зареєстровані у відповідних органах у ряді інших країн.


430Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: