Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/22/u-kropivnitskomu-govoritimut-pro-muzi-tarasa-shevchenka.htm
новини, 22 червня 2023

У Кропивницькому говоритимуть про музи Тараса Шевченка


Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського запрошує усіх шевченколюбів та шевченкознавців на непересічну подію.


27 червня о 12.00 відбудеться презентація монографії «Музи Тараса Шевченка. Інтимно-любовні дискурси української літературної шевченкіани».


Яким був ідеал жінки для Тараса Шевченка і чи був взагалі? Ким були жінки, в яких закохувався Поет. Щастя взаємного почуття чи страждання від нерозділеної любові підштовхували його на написання поезій і картин? Яким був Тарас - закоханий чоловік?


Про це все та багато іншого розповість автор дослідження – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури та компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Володимир Поліщук. Саме він практично вперше системно дослідив інтимно-любовні дискурси в об’ємній різножанровій шевченкіані.


Модератор заходу – доктор філологічних наук, професор Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка Григорій Клочек.


Запрошуємо усіх охочих до бібліотеки Чижевського!


431Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: