Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/09/na-kirovogradschini-z-pochatku-roku-vijavleno-ta-legalizovano-pratsju-822-ofitsiino-ne-oformlenih-naimanih-pratsivnikiv.htm
новини, 9 червня 2023

На Кіровоградщині з початку року виявлено та легалізовано працю 822 офіційно не оформлених найманих працівників


Питання дотримання законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізації трудових відносин та зайнятості населення було і залишається одним із основних напрямків діяльності ДПС та місцевих органів виконавчої влади, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


Проведення роз’яснювальної роботи щодо повноти та своєчасності виплати заробітної плати та правильним оформленням трудових відносин – серед пріоритетних завдань контролюючих органів.


Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олексій Лондар в коментарі місцевим ЗМІ, протягом січня-травня 2023 року в ході фактичних перевірок встановлені порушення законодавства щодо оформлення трудових відносин з найманими особами, за результатами контрольно-перевірочних заходів виявлено працю 90 неоформлених найманих працівників. Матеріали перевірок передані до Управління Держпраці для відповідного реагування.


Крім того, за рахунок інших заходів контролю (співбесіди, роз’яснювальна робота тощо) з початку 2023 року виявлено та легалізовано працю 732 офіційно не оформлених найманих працівників, в результаті чого до бюджету додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб та військового збору в сумі 2809 тис грн, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 3169,1 тис гривень. 


Залучено до державної реєстрації 86 осіб, в результаті чого до бюджету додатково надійшло єдиного податку в сумі 175 тис грн та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 367,3 тис гривень.



190Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: