Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/09/meshkantsi-kirovogradschini-splatili-bilshe-3-mlrd-grn-podatku-na-dohodi-fizichnih-osib.htm
новини, 9 червня 2023

Мешканці Кіровоградщини сплатили більше 3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб


Упродовж січня-травня 2023 року з доходів фізичних осіб, які працюють на Кіровоградщині, податкові агенти утримали та перерахували до зведеного бюджету 3 млрд 27,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олексія Лондара,  майже 79 відсотків з цієї суми, або 2 млрд 384,1 млн грн перераховано до місцевого бюджету, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


Якщо порівнювати із надходженнями за аналогічний період минулого року, то, як зауважує очільник податкової служби Кіровоградщини, приріст податку на доходи фізичних осіб склав 20,8 відсотків. А в абсолютній величині додаткові надходження перевищили 522 млн гривень. 


За словами Олексія Лондара, контроль за легалізацію ринку праці залишається у пріоритетах діяльності податкової служби області. Адже податок на доходи фізичних осіб залишається головним бюджетоформуючим платежем. Нині він становить понад 50 відсотків від загальних надходжень до зведеного та 64,3 відсотків до місцевого бюджетів.



173Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: