Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/08/u-kropivnitskomu-trivae-bezpechne-lito-zi-sluzhboju-porjatunku-foto-.htm
новини, 8 червня 2023

У Кропивницькому триває безпечне літо зі Службою порятунку (ФОТО)


Від початку літніх канікул на Кіровоградщині щодня рятувальники спільно з освітянами організовують активне дозвілля для школярів. Учора акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» кропивницькі рятувальники влаштували у ліцеї «Науковий» в обласному центрі. 


Залучили до заходу бійців одного з пожежно-рятувальних підрозділів міста, піротехніка з аварійно-рятувального загону спеціального призначення, медика та психолога. Кожна локація заходу була призначена для навчання підростаючого покоління основам безпечної життєдіяльності у такому порядку: пожежна та мінна безпека, домедична допомога та ігрова зона. У такий спосіб акція трансформувалася у клас безпеки, але на свіжому повітрі.


Цього дня діти разом з рятувальниками повторювали правила пожежної та мінної грамотності.  У супроводі інструктора-медика опановували прийоми надання першої допомоги постраждалим, вчилися проводити серцево-легеневу реанімацію. 


Дітям нагадали про правила безпеки під час літнього відпочинку. Від фахівців Служби порятунку учасники заходу дізналися про норми поведінки у лісі та на узбережжі, як уникнути теплового удару та рятуватися від укусів комах. 


Разом з психологом діти із задоволенням практикувалися у застосовуванні методів розвантаження нервової системи. У рухливих іграх та естафетах заряджалися позитивом та щедро ділилися веселим настроєм з оточуючими, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


                     

384Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: