Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/06/naibilsh-zatrebuvani-profesii-za-danimi-edinogo-portalu-vakansii.htm
новини, 6 червня 2023

Найбільш затребувані професії за даними єдиного порталу вакансій


З початку повномасштабного вторгнення значна частина громадян втратила роботу. За даними Національного банку України, відбувається поступове поліпшення ситуації на ринку праці, але зростає рівень невідповідності між тим, що потрібно роботодавцям, і тим, що можуть запропонувати працівники. За даними єдиного порталу вакансій найбільша потреба у кадрах сформувалась у тих галузях і сферах господарської діяльності які:


- мають критичне значення в умовах війни, наприклад у сферах промислового виробництва (особливо оборонного), транспорту й логістики, медицини та фармацевтики (які важливі як для військових, так і для цивільних  потреб);


- найменше постраждали від наслідків війни, наприклад сфери торгівлі й громадського харчування;


- представляють бізнес, якому вдалося оперативно трансформувати й адаптувати свою діяльність до умов війни, запровадивши цифровізацію технологічних процесів, більш гнучкі форми організації роботи персоналу (зокрема, переведення працівників на дистанційну форму роботи), наприклад у сферах ІТ, фінансів та аудиту.


За кількістю наявних вакансій на Єдиному порталі вакансій ТОП-10 найбільш затребуваних професій виглядає наступним чином:


Продавець-консультант                 -  3323 вак.

Менеджер з продажу                     -  2657 вак.

Швачка                                           -   2295 вак.

Кухар                                               -  2277 вак.

Бухгалтер                                        -  2013 вак.

Водій автотранспортних засобів   - 1867 вак.

Офіціант                                          -  1708 вак.

Продавець продовольчих товарів   - 1391 вак.

Бариста                                             - 1341 вак.

Вантажник                                      -  1330 вак.


Максимальний розмір заробітної плати в запропонованих роботодавцями вакансіях становить: продавець -  91 тис.грн; менеджер з продажу -  200 тис.грн; швачка - 45 тис.грн; кухар - 120 тис.грн; бухгалтер - 100 тис.грн; водій автотранспортних засобів - 50 тис.грн; офіціант - 60 тис.грн; продавець продовольчих товарів - 28 тис.грн; бариста - 25 тис.грн; вантажник - 27 тис.грн.                                     


Нагадуємо, що на єдиному порталі вакансій ви можете самостійно знайти профільні вакансії, а через наші чат-боти у Telegram або Viber підписатись на розсилку вакансій за галуззю або регіоном. З актуальними вакансіями служби зайнятості ви також можете ознайомитись на телеграм-каналі “Робота зараз: Державна служба зайнятості”. 


271Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: