Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 березня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/03/08/junih-kropivnichan-zaproshujut-vzjati-uchast-u-programi-diti-ukraini-i-viina-kropivnitskii-.htm
новини, 8 березня 2023

Юних кропивничан запрошують взяти участь у програмі «Діти України і війна. Кропивницький»


У Кропивницькому універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського у партнерстві з Обласним жіночим інформаційним центром під егідою Всесвітнього фонду допомоги дітям-сиротам (WWO) реалізує нову програму «Діти України і війна. Кропивницький».


За словами координаторки проєкту, директорки бібліотеки Валентини Животовської, повномасштабна фаза війни принесла в життя українців багато горя – страх, тривогу, невизначеність, втрати, знищила впорядкованість повсякденного життя. 


- Кожен з нас, дорослих, пережив відчуття розгубленості, невпевненості, страху чи тривоги. Через нас це відчували й діти. Коли раніше ми говорили “діти війни”, то мали на увазі своїх батьків чи бабусь й дідусів. Тепер діти війни – це наші діти й онуки. Навіть страшно це вимовляти вголос. Попри війну ми повинні повернути їм дитинство. Тому бібліотека Чижевського реалізовує ще один проєкт, в центрі уваги якого діти та їхні родини, - розповіла Валентина Животовська.


Програма WWO Children of Ukraine передбачає навчально-розвиткові заняття для дітей від трьох до шести років в інноваційному форматі Element of Play, який розробили фахівці WWO. Теми занять різноманітні: будинок і меблі, фігури, транспорт, кухня, їжа, тварини, музичні інструменти, тобто те, що діти пізнають у цьому віці. 


Особливістю навчання є ще й те, що кожну тему діти вивчають протягом трьох занять, виконуючи спочатку індивідуальні завдання, потім взаємодіють у парі, а третє навчання відбувається у груповому форматі. Технологія сторітеллінгу допомагає розвивати у малечі швидку пам’ять та концентрувати увагу. Кожне заняття включає в себе веселі співи, до речі, англійською, руханки, мультики та, звісно, читання.


- Найкраще діти навчаються граючись. Ми створили для них безпечне та комфортне середовище. Дивлячись, як поводять себе діти, які емоції проявляють, як спілкуються і в якому чудовому настрої йдуть з занять, ми розуміємо, що робимо добру і важливу справу, - зазначила Валентина Животовська. – Ми дуже вдячні американській благодійній організації за довіру та надану унікальну можливість приєднатися до реалізації на Кіровоградщині програм WWO з підтримки дітей та їх родин, які пережили травму під час російської агресії проти України. Місія програми – Play-Learn-Thrive, тобто “Грай-Навчайся-Процвітай”. Її ми і впроваджуємо в життя.


https://www.facebook.com/krrada.official

479Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: