Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/02/23/kropivnitski-rjatuvalniki-doluchilisja-do-roboti-batkivskogo-klubu-foto-.htm
новини, 23 лютого 2023

Кропивницькі рятувальники долучилися до роботи “Батьківського клубу” (ФОТО)


22 лютого фахівців Служби порятунку запросили до Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І. Чижевського. Там за сприяння регіонального осередку Дитячого фонду ООН (UNICEF) відкрито одну з мобільних точок “Спільно”, на базі якої запроваджено роботу “Батьківського клубу”. Ідея його створення полягає у тому, аби надати всебічну допомогу родинам в організації корисного дозвілля. Дуже відповідально поставилися засновники клубу до питань організації безпекового простору для підростаючого покоління, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Для зустрічі з надзвичайниками обрали більш ніж актуальну на сьогодні тему - мінну безпеку. Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення розпочав бесіду із знайомства з видами вибухонебезпечних предметів, зосередив увагу на їх бойових характеристиках та особливостях застосування.  Учасники заходу мали змогу побачити на власні очі моделі боєприпасів, які доводиться знешкоджувати саперам ДСНС. Свою розповідь піротехнік доповнив згадками про випадки на бойовому чергуванні та виїзди на розмінування деокупованих територій. 


Серед учасників заходу були і наймолодші, які так само з цікавістю слухали поради та настанови рятувальників, не соромилися задавати питання, адже їм цього дня випала унікальна нагода разом із батьками пройти курс молодого бійця за прискореною програмою. Тож, вони дізналися, як поводитися у разі знаходження підозрілих предметів, а ще запам’ятали чіткий порядок дій при зустрічі з вибухонебезпечними предметами. 


Батьки, тим часом, отримали рекомендації фахівців, як комплексно підійти до питання формування базових навичок з безпеки у дитини. Аби закріпити пройдений курс, усім слухачам  роздали листівки застережного змісту з найбільш актуальних на сьогодні питань у сфері безпеки.


Так, цього вечора родинне дозвілля подарувало відвідувачам бібліотеки багато приємного спілкування з рятувальниками, нові корисні знання та відчуття спокою, захищеності й душевної рівноваги. 

                  

528Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: