Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/02/23/biblioteka-sogodni-transformuetsja-u-tsentr-rozvitku-gromadi-zhivotovska.htm
новини, 23 лютого 2023

Бібліотека сьогодні трансформується у центр розвитку громади - Животовська


Обласна універсальна наукова бібліотека імені Чижевського трансформується у центр розвитку громади завдяки реалізованим проєктам і грантам. Про зміни директор Валентина Животовська розповіла під час звіту голові обласної ради Сергію Шульзі.


«Завдяки реалізованим проєктам, грантам, ініціативам та ідеям, бібліотека стала майданчиком активного громадського життя. Лише торік ми провели понад дві тисячі просвітницьких заходів, і це не рахуючи книжкових виставок та оглядів», - зазначила вона.


Валентина Животовська додала, обласна універсальна наукова бібліотека імені Чижевського працює не лише з дорослими чи студентською молоддю, а й залучає до своїх заходів родини з дітьми.


«Ми розширили свою аудиторію. Щодня дорослі та діти відвідують бібліотеку Чижевського не лише, щоб почитати чи взяти книгу, а й повчитися цифровій грамотності, електронному урядуванню, інформаційній безпеці, попрацювати на хромбуках, пройти навчання з іноземної мови, завітати до клубу робототехніки і 3D-моделювання, відпочити у точці «Спільно» та багато іншого. Сьогодні впевнено можемо сказати, що наша бібліотека – це сучасний центр розвитку громади», – констатувала директор. 


Загалом на реалізацію культурно-просвітницьких проєктів у 2022 році обласна бібліотека залучила 1,2 мільйона гривень від міжнародних благодійних організацій.


Як уже повідомлялося, ще 9 дитячих точок «Спільно» відкриють у територіальних громадах Кіровоградської області.

https://t.me/oblrada_kr/2724


562Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: