Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/10/31/forum-teatr-hvilina-na-samotnist-vidbuvsja-u-kropivnitskomu-foto-.htm
новини, 31 жовтня 2022

Форум-театр «Хвилина на самотність» відбувся у Кропивницькому (ФОТО)


Форум-театр «Хвилина на самотність» провели в ОУНБ імені Дмитра Чижевського для курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ та відвідувачів бібліотеки. 


Такий особливий формат спілкування амбасадорки Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у Цифровий Час» Ірина Рєзнік та Оксана Завіна обрали не випадково.


Адже методика форум-театру передбачає, що звичайні люди, не актори, досліджували тему пригнічення, дискомфорту, соціальних проблем та явищ, з якими вони стикаються у повсякденному житті та за допомогою ігор, вправ, форум-вистави зробили крок в пошуку варіанту зміни ситуації. 


У форум-театрі немає правильних чи неправильних дій, нема позитивних персонажів чи негативних, є лише власне ставлення особи до тієї чи іншої ситуації. Він допомагає замислитися над існуючими проблемами, створює можливість почути думки інших та врахувати їхній досвід, використати успішні сценарії поведінки у своєму житті. Бо все життя, як проголосив класик, – театр, і ми в ньому актори й акторки.


Перед початком вистави «Хвилина на самотність» відбулось знайомство із аудиторією, говорили про поняття «форум-театр», а також виконували вправи для «розігріву». Темою обговорення стало надзвичайно поширене явище сучасного світу – самотність. З одного боку, вона може бути для особистостіруйнівною силою, з іншого –необхідною умовою для розвитку, самопізнання та самовизначення. Повністю подолати самотність неможливо, але, напевно, й непотрібно. Сучасна людина повинна зрозуміти природу самотності.


Учасники ділилися власним досвідом подолання самотності. Говорили про те, як відрізнити самотність від бажання усамітнитись, як побороти небажання виходити з дому та бачитися з людьми.


Амбасадорки представили декілька порад, як подолати почуття самотності, наприклад, заводити нові знайомства, частіше телефонувати друзям та рідним, відвідувати зустрічі та клуби людей за інтересами, ходити на мистецькі та культурні події. 


На завершення форум-театру для учасників було проведено медитацію «Мій вогник». 


Захід організовано в рамках проекту Мир у Цифровий Час, який виконується у співпраці ГО Фундація прав людини/HumanRightsFoundationUkrainewww.uhrf.org за підтримки інституту зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.

      

800Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: