Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/08/25/vidbulasja-prezentatsija-istorichnih-ta-kozatskih-pisen-kropivnichchini-foto-.htm
новини, 25 серпня 2022

Відбулася презентація історичних та козацьких пісень Кропивниччини (ФОТО)


Кропивницький музей музичної культури імені Кароля Шимановського є давнім другом іпартнером бібліотеки Чижевського. Вже безліч заходів провів відділ мистецтв спільно з музеєм. У рамках відзначення Дня Незалежності України в актовій залі бібліотеці відбулася презентація віртуальної виставки Музею музичної культури імені Кароля Шимановського «Історичні й козацькі пісні Кропивниччини» за участю фольклорного гурту «Дике Поле». Про це повідомила Тетяна Познякова, відділ мистецтв.


Підготував виставку співробітник музею, фольклорист Олександр Терещенко. Вона є дещо незвичною, адже експонатами цієї виставки стали насамперед пісні. Ті старовинні народні пісні нашого славного краю, які найбільше резонують з буремним сьогоденням, уособлюють силу і міць українців-воїнів, зберігають і вшановують пам’ять про полеглих та укріплюють віру у перемогу над ворогом.


«Сьогодні у нас захід трохи неформальний і неформатний, бо одночасно і презентація віртуальної виставки, що розміщена на сайті музею музичної культури імені Кароля Шимановського, і матеріалізація цієї виставки тут і зараз. Трохи концерт, трохи зустріч, трохи розмова, трохи акція взаємної психологічної підтримки… Заявлена назва «Історичні й козацькі пісні Кропивниччини» ми її трохи розширимо, тематично ми докинемо сьогодні рекрутських, солдатських, повстанських, стрілецьких пісень, ну і також просто дівочих ліричних…», - вів розмову Олександр Терещенко.


Тож фольклорист розповів про фольклористів-записувачів, яким ми завдячуємо знанням, про представлені жанри народної музики, провів креативні та актуальні паралелі між славним козацьким минулим та воєнним сьогоденням.


Також гості заходу прослухали пісні у виконанні гурту «Дике поле» та аудіозаписи інших фольклорних та популярних виконавців. Щирість цих пісень, потужність емоційного виконання, сила українського характеру та воля до перемоги нікого не залишила байдужим.


Саму віртуальну виставку можна переглянути за посиланням: http://szymanowski-museum.com.ua/


Відео заходу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=cs7Ij-ggPic


      

604Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: