Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/08/03/rjatuvalniki-proveli-robotu-po-zabezpechennju-bezpechnogo-perebigu-zernozbiralnoi-kampanii-foto-.htm
новини, 3 серпня 2022

Рятувальники провели роботу по забезпеченню безпечного перебігу зернозбиральної кампанії (ФОТО)


Інспектори відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Новоукраїнського районного управління ГУ ДСНС у Кіровоградській області перевірили сільськогосподарські підприємства на території Новомиргородської, Новоукраїнської та Маловисківської громад щодо забезпечення суб’єктами господарювання пожежної безпеки в період збирання та переробки врожаю, заготівлі грубих кормів, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Зокрема, інспектори звернули увагу, чи належно підготовлена до жнив техніка, яка задіяна на полях: комбайни, трактори, автомобілі повинні обов’язково бути обладнані іскрогасниками та укомплектовані первинними засобами пожежогасіння. Також згідно із нормативно-правовими актами безпосередньо перед початком зернозбиральної кампанії усі комбайнери, водії, їх помічники повинні пройти інструктажі з питань пожежної безпеки. Фахівці ГУ ДСНС наголосили, що безпосередньо під час жнив поля обов’язково мають бути оборані, вздовж автомобільних доріг встановлені таблички з попередженням, що йдуть жнива. На полі також обов’язково повинна стояти бочка з водою на випадок займання. 


Крім того, співробітники пожежно-рятувальної служби нагадали про заборону спалювання пожнивних залишків, зауваживши, що за такі злочинні дії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. 

                     


1015Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: