Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 травня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/05/25/u-kropivnitskomu-vchilisja-nadavati-pershudomedichnu-dopomogu-foto-.htm
новини, 25 травня 2022

У Кропивницькому вчилися надавати першудомедичну допомогу (ФОТО)


Вміння надавати першу домедичну допомогу сьогодні дуже актуальне.Нещасні випадки, травми та хвороби можуть трапитися з нами раптово і в будь-якому місці. Ми всі стикалися з ситуаціями, коли хтось потребує невідкладної допомоги. Перша допомога – це комплекс необхідних заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я постраждалого до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги. Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. Тому вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у житті людини.


13 травня у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевськогобув проведений тренінг «Першадомедична допомога». Для того, щоб кропивничани вміли та були готові за потреби надати домедичну допомогу, запросили лікаря медицини невідкладних станів Станіслава Луценка з медичного центру «7’Я Сlinic».На занятті обговорювалося питання серцево-легеневої реанімації. Був проведений інструктаж з правила виклику екстреної медичної допомоги. Чітко і докладно розглянуті алгоритм домедичної допомоги при екстрених станах, а також  симптоми, за якими можна виявити ці стани. Лекція була закріплена практичними навичками, в результаті яких кожен з присутніх відпрацьовував уміння надавати першу допомогу.


Знання правил домедичної допомоги здатне врятувати життя, адже час приїзду бригади екстреної медичної допомоги – близько 10 хвилин і він може збільшуватись за різних обставин. Навіть людина без медичної освіти, яка володіє необхідними навичками та знаннями, здатна допомогти потерпілому дочекатися бригади медиків.


Тренінг можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/ounb.kirovohrad/videos/5354515527946178.

            

665Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: