Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 лютого 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/02/10/do-mistsevih-bjudzhetiv-kirovogradschini-nadiishlo-bilshe-12-5-mln-grn-podatku-na-neruhome-maino.htm
новини, 10 лютого 2022

До місцевих бюджетів Кіровоградщини надійшло більше 12,5 млн грн податку на нерухоме майно


Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість») та суми податку до сплати, у січні 2022 року Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області до місцевих бюджетів мобілізовано 12,5 млн грн податку на нерухомість, що на 1,8 млн грн або 17,3 відс. більше, ніж у відповідному періоді 2021 року. Про це місцевим ЗМІ повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха.


Посадовець повідомив, що лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники об’єктів нерухомості – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети Кіровоградщини за перший місяць цього року становить 12,2 млн гривень. Фізичні особи – власники майна перерахували до місцевих скарбниць області 273,1 тис. грн податку на нерухомість, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


«Якісне адміністрування та постійна взаємодія податківців Кіровоградщини з керівниками територіальних громад в напрямі залучення наявних резервів надходжень до місцевих бюджетів дозволяють прогнозувати стабільні надходження в подальшому. Це, в свою чергу, дозволить громадам впевнено планувати та фінансувати в межах наданих повноважень важливі питання діяльності задля зростання добробуту їх мешканців», - резюмував Сергій Колотуха.



1948Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: