Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/29/bezpritulnim-u-kropivnitskomu-pid-chas-moroziv-proponujut-poihati-v-pritulok.htm
новини, 29 грудня 2021

Безпритульним у Кропивницькому, під час морозів, пропонують поїхати в притулок


У Кропивницькому в Центрі для бездомних працює стаціонарний пункт обігріву. Під час морозів безпритульним, які живуть на вулиці, пропонують поїхати в притулок. Погоджуються не всі, розповів його директор Олександр Желізняк. Причина – заборона вживати алкоголь - повідомляє Суспільне.


Двоє працівників центру для бездомних людей пішли до недобудови у мікрорайоні Ковалівка. Там в гаражах мешкають безпритульні – говорить Олександр Желізняк. Їм хотіли запропонувати піти в притулок, на момент зйомки у недобудові нікого не було.


"Швидше за все ці люди пішли в місця, де можна похарчуватися або підзаробити грошей. Безпритульні збирають та здають на переробку вторинну сировину. Хочу сказати, що зароблені кошти вони витрачають на спиртні напої".


У гаражі залишили для бездомних листівки, де є перелік пунктів обігріву міста, адреси, години їх роботи, номери телефонів.


Далі йдуть в мікрорайон Новомиколаївка. На цих східцях до морозів жили люди, каже працівник центру Олександр Павлов.


"Ми неодноразово сюди виїжджали, спілкувалися з ними, запрошували на проживання в наш центр, але вони відмовилися. Зрозуміло, що з настанням холодів тут перебувати дуже холодно і морозно".



У Кропивницький центр для бездомних людей зимувати другий рік приходить 49-річний Олександр. Попросив не називати його прізвище. Каже, торік родичі вигнали його з квартири.


"Ночував би у під’їздах, а так знайшов інформацію про цей центр. Тут тепло, є де спати. Не можна вживати спиртне, треба дотримуватись розпорядку дня".


Світлана Порох – одна з чотирьох жінок, які живуть у центрі. Тут мешкає другий місяць після того, як згорів її будинок.


"Нині такі нічні морози, що мабуть позамерзали б. Ми жили на дачі, вона згоріла. Звернулися до адміністрації і нас взяли сюди. Все таки і їсти є де приготувати, і покупатися, все добре тут".


За словами Олександра Желізняка, центр працює цілодобово. "У нічний час можна прийти і переночувати. Далі зранку вирішити чи залишитися на проживання, чи займатися своїми справами. Вдень людина може прийти сюди поїсти, погрітися, прийняти душ. Максимальний термін перебування у центрі – 90 днів".


Нині тут мешкають 28 людей, розрахований на 30. За словами директора, додатково облаштувати для ночівлі можуть 8 місць.



1169Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: