Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/11/25/schob-poperediti-pozhezhi-v-domivkah-iz-pichnim-opalennjam-rjatuvalniki-proveli-profilaktichni-besidi.htm
новини, 25 листопада 2021

Щоб попередити пожежі в домівках із пічним опаленням, рятувальники провели профілактичні бесіди


Застаріле пічне опалення, яке ще досі обігріває домівки частини жителів Кіровоградщини, є одним із головних чинників виникнення пожеж в опалювальний сезон. Крім того, громадяни обладнують приватні оселі камінами на дровах, печами нового покоління або використовують комбіновані котли, що працюють і на твердому паливі, і на газі. Господарі будинків, що обігріваються теплом відкритого горіння, повинні чітко знати правила використання таких систем обігріву та постійно контролювати стан пожежної безпеки в оселі. 


Щоб нагадати громадянам правила пожежної безпеки та допомогти уникнути пожеж в оселях, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з власниками будинків із пічним опаленням.


Сьогодні, 25 листопада, фахівці Кропивницького РУ ГУ ДСНС в області разом із представниками місцевих органів влади цілеспрямовано обійшли будинки з пічним чи змішаним типом опалення у с. Оситняжка Кропивницького району. 


Рятувальники з дозволу господарів оглянули системи обігріву та дали поради, як використовувати пічне опалення без ризику для життя: 


- перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання;


- біля кожної печі перед топковим отвором на підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 на 0,7 м;


- усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;


- попіл та шлаки, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.


На завершення розмови рятувальники залишили господарям листівки для самостійного ознайомлення з правилами пожежної безпеки.

      

574Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: