Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/11/15/u-kropivnitskomu-vidkrilasja-vistavka-svitlin-molodoi-hudozhnitsi-foto-.htm
новини, 15 листопада 2021

У Кропивницькому відкрилася виставка світлин молодої художниці (ФОТО)


У Кропивницькому відкрилася виставка світлин молодої художниці, кандидатки в члени Національної спілки фотохудожників України Мирослави Липи. Про це повідомила Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.


Ініціатором створення виставки стала обласна організація фотомитців, яку підтримала обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського. Експозиція складається з 39 фотографій, розділених на триптихи. 


За словами куратора виставки Сергія Лесіва, світлини можна сприймати по-різному: як окремі історії, або, не вдивляючись в обличчя, як розповідь про одну дівчину. Задумливу, примхливу, мрійливу, пристрасну, натхненну.


«Я сподіваюсь, що ця виставка стане новим поштовхом для популяризації фотомистецтва. Щоб митці більше знімали і показували свою творчість», - висловив свою думку відомий кропивницький фотограф Олександр Майоров.


На думку завідувачки відділом мистецтв бібліотеки Світлани Ушакової, цінність виставки вже в тому, що вона привчає глядача відноситися до фотографії не як до чогось гарненького та антуражного, а саме як до меседжу, до філософського бачення світу  фотохудожником. 


«Для митця відкриття персональної виставки, дійсно, добрий крок вперед. Одна справа дивитися фотографії на екрані чи роздрукувати одну чи дві. Інша – завдяки виставці бачити, куди ти рухатимешся далі. Мені уже сподобалося, що світлини зібрані в триптихи. Іноді однієї фотографії мало, щоб розповісти історію», - зазначила одна з героїнь мисткині художниця Ольга Краснопольська.


Мирослава зізналася, що, дійсно, їй хотілося, щоб історія розвивалася не в одній фотографії.


«Так, сьогоднішня виставка це звіт, підсумок якоїсь діяльності за певний час. Кожна фотографія це якась думка, якесь слово, яке я хочу сказати. Дякую, що прийшли почути це слово. Далі буде щось нове», - звернулася до присутніх фотохудожниця.


Виставка Мирослави Липи «Триптих» в бібліотеці Чижевського експонуватиметься до кінця року.


            

995Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: