Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/29/u-kropivnitskomu-pokazali-ritmi-zastigloi-glini-foto-.htm
новини, 29 жовтня 2021

У Кропивницькому показали ритми застиглої глини (ФОТО)


Неймовірно красива виставка «КерамоРИТМИ» відкрилася у головінй книгозбірні Кропивницького та області. Про це повідомила Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності.


На виставці представлені роботи студентів факультету педагогіки, психології та мистецтв Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та старшої викладачки, членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Національної спілки художників України Лариси Кулініч.


Це певний підсумок творчої і, за словами пані Лариси, досить важкої, але натхненної роботи більше тридцяти студентів, яка тривала протягом кількох років. На виставці вперше виставлені колективні роботи студентів.


«Ми працюємо колективно, колегіально, і це дає можливості і набувати майстерності, і створювати більш масштабні роботи. Наші роботи – це вирішення одного творчого завдання – створення ритмічно упорядкованої модульної композиції», - розповіла Лариса Кулініч.


Учасники презентації побачили не тільки закінчені витвори, а й процес їх створення: роботу над ескізами, гіпсовими формами, «випікання», яке не пробачає жодних помилок.


Модулі розроблені настільки грамотно, що з них можна утворити безліч варіантів композиції. Сучасний дизайнерський метод автори використали у втіленні різних тем. Наприклад, у декоративній скульптурній композиції «Гама» студенти творчо поєднали музику і кераміку. 


«Ми розробили тест, провели серед студентів факультету опитування щодо асоціативного сприйняття кольору нот і використали це у створенні композиції», - розповіла педагогиня.


Виставка працюватиме в ОУНБ імені Дмитра Чижевського протягом двох місяців. Лариса Кулініч запросила кропивничан завітати на неї і спробувати створити з модулів свої композиції. Світлини нових творів стануть частиною онлайн-виставки «КерамоРИТМИ».


      

1012Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: