Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/28/u-kropivnitskomu-vidbuvsja-dvodennii-trening-prisvjachenii-gromadjanskomu-liderstvu-ta-rozbudovi-suspilnogo-dialogu-foto-.htm
новини, 28 жовтня 2021

У Кропивницькому відбувся дводенний тренінг, присвячений громадянському лідерству та розбудові суспільного діалогу (ФОТО)


Громадянському лідерству та розбудові суспільного діалогу був присвячений дводенний тренінг, який відбувся в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського.


Захід є складовою великого всеукраїнського проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який на Кіровоградщині реалізує ГО «Обласний жіночий інформаційний центр».


Серед тем, які підіймалися у перший день тренінгу, були соціокультурна роль бібліотек у розвитку громадянського суспільства, соціальні ініціативи як чинник згуртування мешканців територіальних громад, онлайн-ресурси для формування молодих лідерів, використання соцмереж у діалозі бібліотеки та користувача та багато інших.


Амбасадорка проєкту Оксана Ткаченко зосередила свою увагу на місії сучасної бібліотеки, яка має виконувати меморіальну функцію (від збереження традиційної культурної спадщини до створення нових електронних ресурсів), розвивати комунікацію в громаді та бути тим соціальним інститутом, який консолідуватиме суспільство.  Серед заходів, які допомагають налагоджувати діалог в громаді, бібліотека може запропонувати зустрічі, вечори, дискусійні платформи, блог-кафе, клуби за інтересами, спілкування, як онлайн, так і офлайн, публікації на власному вебсайті, активність сторінки у соцмережах, блоги тощо. 


Другий день тренінгу, присвяченого громадянському лідерству та розбудові суспільного діалогу, був присвячений обміну кращим досвідом. 


Про досвід роботи онлайн-спільноти розповіла представниця Олександрійської територіальної громади Тетяна Троцюк. Її тезка Тетяна Мартиненко з Петрівської громади свій виступ присвятила використанню соцмереж у формуванні громадської думки та підтримці громадських активістів. 


Ірина Постригань з Устинівщини розповіла про роботу клубів за інтересами і їхню роль у формуванні суспільного діалогу. Представники Новопразької територіальної громади зосередили увагу на тому, як краєзнавча діяльність бібліотеки може допомогти розвивати місцевий туризм, а Приютівської громади запропонували розглянути цю тему з іншого боку і подивитись на краєзнавчий контент як популяризатор бібліотеки у віртуальному просторі.


Тренінг закінчився професійним обговоренням ролі лідерства у розбудові суспільного діалогу в громадах.


Учасниками заходу стали активні лідери з 21 територіальної громади Кіровоградської області.


Реалізація всеукраїнського проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час» на Кіровоградщині триває! 


   

900Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: