Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/13/rjatuvalniki-proveli-dlja-shkoljariv-aktsiju-zapobigti-vrjatuvati-dopomogti-foto-.htm
новини, 13 жовтня 2021

Рятувальники провели для школярів акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» (ФОТО)


12 жовтня рятувальники ГУ ДСНС України у Кіровоградській області, АР ЗСП та 23 ДПРЧ м. Мала Виска провели для учнів Мар’янівського ліцею громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Школярі отримали гарну нагоду ближче познайомитися із діяльністю Служби порятунку та професією рятувальника, почути від бійців 23 ДПРЧ  багато цікавих, курйозних та трагічних історій, пов’язаних з роботою вогнеборців, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Рятувальники продемонстрували учням можливості пожежного автомобіля та його вміст, показали пожежно-технічне обладнання та як його використовують під час ліквідації надзвичайних ситуацій, а також дозволили майбутнім рятувальникам посидіти за кермом.


Школярам розповіли про нелегкі будні бійців Служби порятунку, про щоденну фізичну, психологічну та професійну підготовку та про навчальні заклади, де навчають на рятувальників. Сапер групи піротехнічних робіт АР ЗСП, використовуючи муляжі боєприпасів часів минулих війн, детально пояснив, як поводитись у випадку виявлення подібних знахідок.


Також під час акції діти позмагались у вправності та кмітливості, поміряли бойовий одяг вогнеборця та каски, спробували влучити у ціль пожежним рукавом.


Загалом, зустріч пройшла весело і змістовно. Впевнені, знання, що їх отримали школярі у процесі спілкування з працівниками Служби порятунку, стануть в нагоді у дорослому і самостійному житті та сприятимуть відповідальному ставленню до власного життя і здоров’я. 


                  

822Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: