Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/15/na-oleksandrivschini-uchasnitsi-klubu-dlja-zhinok-diznavalisja-pro-osoblivu-formu-zainjatosti.htm
новини, 15 вересня 2021

На Олександрівщині учасниці клубу для жінок дізнавалися про особливу форму зайнятості


Патронат над дитиною як вид тимчасової зайнятості – саме про це говорили під час засідання клубу для жінок «Успішна жінка», що відбулося днями в Олександрівській районній філії обласного центру зайнятості.


Захід відбувся за участі представників Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олександрівської селищної ради.


Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у справах дітей Світлана Безпечна ознайомила присутніх з поняттям патронату над дитиною, основними вимогами до кандидатів та соціальними гарантіями. Детально обговорювалися й критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та функціонування патронатних сімей.


Фахівець із соціальної роботи центру соціальних служб Руслана Тарасенко більш детально ознайомила присутніх з порядком оплати послуг патронатного виховання, окреслила всі фінансові аспекти існування патронатної сім’ї.


У свою чергу, Тетяна Вихрист, фахівчиня районної філії, поінформувала жінок про ситуацію на місцевому ринку праці, соціальні послуги, які надає державна служба зайнятості безробітним та шукачам роботи, а також про сучасні підходи щодо їх отримання.


Як зазначила Т. Вихрист, фахівець 1 категорії відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, у присутніх виникло чимало запитань щодо патронату як виду тимчасової зайнятості. Учасникам було запропоновано обговорити отриману інформацію у своїх сім’ях, адже це важливий крок, який необхідно зробити зважено. Цей крок – можливість врятувати дитину, яка опинилася в складних життєвих обставинах, а ще вирішити питання власного працевлаштування.


812Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: