Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/27/golovnii-rjatuvalnik-oblasti-rozpoviv-pro-kardinalni-zmini-u-printsipah-pozhezhogasinnja.htm
новини, 27 серпня 2021

Головний рятувальник області розповів про кардинальні зміни у принципах пожежогасіння


26 серпня начальник Головного управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк взяв участь у телепрограмі «Сьогодні. Головне», що виходить на телеканалі «Суспільне: Кропивницький». Це суспільна платформа, яка має на меті пояснити причинно-наслідкові зв’язки головних процесів у регіоні або країні та найважливіших питань і фактів, що хвилюють пересічних громадян, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС в області.


Сьогодні була піднята тема глобального зростання пожеж у світі. На прикладі масштабних лісових пожеж у Греції, які допомагали гасили українські вогнеборці (у тому числі 10 рятувальників Кіровоградщини) Віталій Миронюк проаналізував першопричини цієї негативної тенденції, а також висловив своє бачення щодо необхідних заходів у напрямку подолання цієї світової проблеми. Зокрема – на рівні України та Кіровоградської області, де загальна площа лісового фонду області складає 183 тис. га, і щоб зберегти ліси та прилеглі населені пункти від пожеж, необхідні, на думку керівника ГУ ДСНС в області, кардинальні зміни у принципах пожежогасіння.


Ведучого програми також цікавила ситуація з пожежами в екосистемі області, а також ланцюжок відповідальності за належний стан пожежної та техногенної безпеки об’єктів і територій, що межують з лісовими зонами.


Віталій Миронюк озвучив основні завдання органів місцевого самоврядування, власників або орендарів, на балансі яких утримуються об’єкти та території (у природних екосистемах, сміттєзвалищах, лісозахисних смугах, лісопарках, системах життєзабезпечення і на прилеглих до них територіях), які необхідно виконувати для запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах.



726Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: