Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/20/u-kropivnitskomu-vidkrilasja-vistavka-almaznoi-vishivki-foto-.htm
новини, 20 серпня 2021

У Кропивницькому відкрилася виставка алмазної вишивки (ФОТО)


Перша персональна виставка картин майстрині декоративно-ужиткового мистецтва зі Смоліно Світлани Шерстюкової відкрилася у головній книгозбірні Кропивницького та області.


У відділі обслуговування користувачів ОУНБ імені Дмитра Чижевського до уваги кропивничан представлені майже 70 картин з алмазною вишивкою.


Їхня авторка вже у підлітковому віці створювала картини з соломи, сухоцвіту, яєчної шкарлупи. Потім захоплювалася бісером та орігамі. А одного разу, милуючись картиною з силуетом кота, майстриня вирішила викласти вусатого стразами...


Якщо заглибитися в історію питання, з’являється ім’я ювеліра кінця XVIII століття Георга Фрідріха Штрасса, на честь якого й були названі скляні імітації дорогоцінних каменів. В наш час законодавцем моди на аплікації зі свинцевого кришталю і головними виробниками стразів є австрійська компанія Swarovski, чеська Preсiosa, єгипетська Asfour, виробники з Кореї та Китаю. Сучасні майстри hand-made воліють в алмазній вишивці використовувати акрилові стрази з огранюванням.


Свої роботи Світлана Шерстюкова виготовляє в стилі однієї лінії, тому і виставку назвала «One lines».


Особливе значення для майстрині має картина, на якій вона виклала великий герб України.


«Для мене це був особистий рубіж майстерності», - зізналася Світлана. 


Багато творів Світлани прикрашають домівки у Смоліному, Знам’янці та Кропивницькому, а тепер і ОУНБ імені Дмитра Чижевського має картину з власним логотипом, викладеним стразами.


Наша землячка дуже різнобічна особистість – не тільки створює алмазні картини, а й пише вірші та пісні. Збірка її поезій «Пекучі промені душі» є у фондах бібліотеки. Кілька поетичних рядків Світлана прочитала і на презентації. Створити особливу атмосферу їй допомогли молоді кропивницькі музиканти Макс Козин та Тимофій Проценко, які виконали пісні сучасних українських композиторів.


Виставка алмазного живопису «One lines» працюватиме в бібліотеці протягом місяця. Майстриня сподівається, що кожен глядач знайде в її картинах щось особливе, близьке саме йому. 


      


930Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: