Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/17/minekonomiki-poobitsjalo-znachne-zdeshevlennja-olii-do-kintsja-misjatsja.htm
новини, 17 серпня 2021

Мінекономіки пообіцяло "значне" здешевлення олії до кінця місяця


Фото: Макс Левин


Міністерство економіки заявило, що до кінця серпня в Україні "значно" подешевшають соціальні сорти соняшникової олії, пише lb.ua.


Про це йдеться в повідомленні міністерства за підсумками наради з представниками олійного ринку.


"У липні внутрішній ринок із відставанням зреагував на світові тенденції. Індекс продовольчих цін FAO на олії наприкінці минулого місяця знизився на 10%. Але натомість вартість соняшникової олії в Україні залишалася стабільною. За даними Держстату, на 13 серпня вона знизилася лише на 1,3% у порівнянні з початком місяця. Мінекономіки усвідомлює, що індекс FAO потребує корегування, оскільки базується на п’яти олійних культурах і високу питому вагу там складає пальмова олія. Але попри це існують можливості для зниження вартості цього соціального для України продукту", - зазначається в пресрелізі.


Міністерство домовилося з виробниками олії про певні заходи, що покликані зменшити ціни.


Нагадаємо, що на початку літа олія в Україні була майже вдвічі дорожчою, ніж рік тому. У липні ціни на неї почали трохи зменшуватися, але це поки що не позначилося на динаміці цін продуктів її переробки (майонезів та маргаринів), які надалі пришвидшили зростання. 


802Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: