Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/27/na-onufriivschini-bezrobitni-diznavalis-pro-riziki-nelegalnoi-zainjatosti-na-rinku-pratsi-sogodni.htm
новини, 27 липня 2021

На Онуфріївщині безробітні дізнавались про ризики нелегальної зайнятості на ринку праці сьогодні


Днями в Онуфріївській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для безробітних громадян з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості.


Його мета – ознайомлення учасників заходу із сучасним комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, перевагами легальної зайнятості, ризиками нелегальної зайнятості та нелегальної трудової міграції, гендерними аспектами на ринку праці.


Під час заходу фахівець Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості Вадим Крамаренко ознайомив учасників з правами та обов’язками безробітних відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», а також із основами законодавства, яке регламентує діяльність служби зайнятості. 


В. Крамаренко наголосив на тому, що, згідно з чинним законодавством, нарахування пенсій залежить від двох критеріїв: розміру заробітної плати та страхового стажу.


З метою вивчення думки клієнтів служби зайнятості щодо легалізації праці було проведено опитування: «Ви «за» чи «проти» офіційного працевлаштування?». Усі присутні учасники семінару висловились за офіційне працевлаштування.


«Легальна зайнятість – це ваше впевнене сьогодення та гарантоване майбутнє. Пам’ятайте, що, вимагаючи від своїх роботодавців офіційного працевлаштування, а також нарахування та виплату гідної заробітної плати сьогодні, ви забезпечуєте собі соціальні гарантії та пенсію завтра», – зауважив В. Крамаренко.


Як зазначив В. Крамаренко, провідний фахівець з питань зайнятості Онуфріївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час активного спілкування надійшло чимало запитань від присутніх, на які вони отримали вичерпні та кваліфіковані роз’яснення.


901Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: