Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/11/rjatuvalniki-kirovogradschini-prodovzhujut-informuvati-zhiteliv-oblasti-schodo-pravil-bezpeki-u-pobuti-foto-.htm
новини, 11 червня 2021

Рятувальники Кіровоградщини продовжують інформувати жителів області щодо правил безпеки у побуті (ФОТО)


11 червня працівники місцевої пожежно-рятувальної частини спільно з працівниками поліції та соцпрацівником провели профілактичні заходи у смт Вільшанці. Головна тема бесід з громадянами – як запобігти надзвичайним подіям, характерним для пожежонебезпечного періоду. Більше уваги приділили громадянам з категорії, що потребують особливої турботи і піклування: стареньким пенсіонерам, самотнім, людям з обмеженими можливостями. 


Так, рятувальники повідомили громадянам статистику пожеж та інших надзвичайних подій і наголосили на найпоширеніших причинах виникнення пожеж у побуті: коротке замкнення електромережі, залишені ввімкненими без нагляду побутові прилади, куріння  в приміщенні, спалювання на подвір’ї побутових відходів чи рослинних залишків, дитячі пустощі з вогнем. Громадяни мали змогу замислитись, що більшості зафіксованих трагічних випадків можна було б уникнути, якщо серйозно ставитись до необхідності чітко виконувати прості правила безпеки. 


Також рятувальники нагадали жителям селища про небезпеку від старих боєприпасів часів Другої світової війни, які можна виявити під час господарських робіт на подвір’ї чи на городі. Небезпечні знахідки трапляються будь де, тому кожному варто запам’ятати: ніколи не слід чіпати підозрілі предмети, вони у будь-яку мить можуть вибухнути. Потрібно позначити місце виявлення та негайно викликати Службу порятунку за номером «101».


Під час роз’яснювальної роботи рятувальники роздавали застережні листівки, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


                    

702Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: