Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/13/sbu-povidomila-podrobitsi-zatrimannja-na-habari-golovi-odniei-z-gromad-na-kirovogradschini.htm
новини, 13 травня 2021

СБУ повідомила подробиці затримання на хабарі голови однієї з громад на Кіровоградщині


В Кіровоградській області затримали на хабарі голову однієї з громад. Її разом із землевпорядником підозрюють у вимаганні 5 тисяч доларів.


В Кіровоградській області затримали на хабарі голову та землевпорядника однієї з громад, які нібито обіцяли незаконно передати земельну ділянку у власність бізнес-структурі, пише lb.ua.


Про це повідомило обласне управління СБУ.


Фото: facebook.com/kropssuа


За даними слідства, посадовці вимагали у керівника комерційної фірми з будівництва автомобільних шляхів 5 тисяч доларів за надання права користування земельною ділянкою, розташованою на території громади.


Їх затримали після перерахування другого траншу в розмірі 30 тисяч гривень на рахунок однієї з підконтрольних голові ОТГ громадських організацій. Перед цим співробітники СБУ задокументували одержання посадовцями 1,4 тисячі доларів авансу.


Планується повідомлення підозр фігурантам за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.


Операція проводилася спільно зі слідчими ГУНП у Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.


За даними ГО "Центральноукраїнський антикорупційний офіс", мова йде про Первозванівську громаду, яка об'єднує майже два десятки сіл у Кропивницькому районі.


Головою громади є Прасковія Мудрак.


Нагадаємо, що кілька днів тому на хабарі попався голова Димерської громади Володимир Підкурганний.


849Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: