Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/13/na-kirovogradschini-zdiisnjujutsja-perevirki-zakladiv-osviti-scho-budut-zadijani-pid-chas-provedennja-zno-foto-.htm
новини, 13 травня 2021

На Кіровоградщині здійснюються перевірки закладів освіти, що будуть задіяні під час проведення ЗНО (ФОТО)


Відповідно до розпорядчих документів Міносвіти, департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА, з 21 травня по 15 червня на Кіровоградщині відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


З метою забезпечення безпеки дітей і педагогів під час проведення ЗНО, інспектори ГУ ДСНС в області здійснюють перевірки 43-х пунктів тестування, що працюватимуть на базі закладів освіти. 


Під час інспектувань перевіряються, насамперед, такі аспекти протипожежного захисту будівель: стан електрогосподарства, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, установок пожежної автоматики, шляхів евакуації, забезпеченість первинними засобами пожежогасіння тощо. 


Головна мета перевірок: усунути усі фактори, що можуть стати причиною виникнення пожеж у навчальних закладах, попередити виникнення будь-яких нештатних ситуацій та забезпечити надійний захист дітей і персоналу від надзвичайних подій.


У рамках контрольних заходів в обов’язковому порядку проводяться інструктажі щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки з обслуговуючим персоналом об’єктів. Крім того, до перевірок залучається черговий караул пожежно-рятувальних підрозділів, яких на місці проводить практичні тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей (дітей), а також рятувальники відпрацьовують плани та картки пожежогасіння на цих об’єктах. 


Так, вже здійснено перевірки Новомиргородської спеціальної школи, Новомиргородської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів та Златопільської гімназії. 


У разі виявлення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки інспектори згідно із вимогами чинного законодавства зобов’язують керівників зазначених об’єктів вжити невідкладних заходів з попередження виникнення пожеж, а також виконати в повному обсязі запропоновані приписами заходи протипожежного захисту. Про результати перевірок інспектори ГУ ДСНС в області інформують місцеві органи виконавчої влади та самоврядування.


А під час проведення ЗНО на пунктах тестування будуть чергувати фахівці Служби порятунку, які контролюватимуть дотримання вимог пожежної безпеки.


        


578Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: