Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/13/literaturnii-klub-lira-rozshukue-junih-poetiv-pochatkivtsiv.htm
новини, 13 травня 2021

Літературний клуб «Ліра» розшукує юних поетів-початківців


16 травня о 13:00 у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є. Маланюка відбудеться засідання молодіжного літературного клубу «Ліра». Цього разу на зустріч завітає поетеса Наталія Бідненко, яка представить свою нову збірку «Бузковий вечір». 


Багато відомих сьогодні молодих письменників Кіровоградщини починали свій шлях до успіху в бібліотеці – в літературному клубі «Ліра». За підтримки бібліотеки виходили перші збірки прози та поезії юних дарувань, саме в бібліотеці відбувалися їх презентації. Зокрема, наймолодшого члена молодіжного літературного клубу Дмитра Литвинюка, Інни Рижик-Нежуріної, Дениса Бірзула, Назарія Назарова, Юлії Гладир та Оксани Буянової (Корнієнко), Василя Левицького. 


Нині «Ліру» очолює Олександр Косенко, відомий український поет, член Національної спілки письменників України, лауреат багатьох літературних премій. Він навчає молоде покоління літераторів техніці написання віршів та прози, дає критичні зауваження щодо поліпшення літературних творів, радить прочитати твори, які допомагають в досягненні літературної майстерності та ділиться власним багатим досвідом. 


На засіданнях клубу приділяється увага також питанням історії та теорії літератури, психології творчості, обговорюються новинки сучасного літературного процесу, зокрема твори, висунуті на здобуття різноманітних літературних премій. Твори учасників молодіжного літературного клубу «Ліра» друкуються у літературних часописах: «Дзвін», «Буковинський журнал», «Кур’єр Кривбасу» та «Вежа». 


Якщо Ви цікавитесь літературою, маєте хист до написання прози або віршів, хотіли б почути думки та поради відомих письменників Кіровоградщини щодо власної творчості або просто поділитися своїми творами з іншими, проходьте до нас на засідання літературного клубу «Ліра», або напишіть нам на електронну адресу бібліотеки ([email protected]) з поміткою «Літературний клуб «Ліра».


За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка.


Адреса: м. Кропивницький, вул. Володимира Панченка 6/15; Тел.: (0522) 32-10-12. Сайт: http://www.lib.kr.ua. 


634Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: