Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/17/u-kropivnitskomu-vid-koronavirusu-vaktsinuvalisja-10-pratsivnikiv-oblasnogo-labtsentru.htm
новини, 17 березня 2021

У Кропивницькому від коронавірусу вакцинувалися 10 працівників обласного лабцентру


У Кропивницькому від коронавірусу вакцинувалися десятеро працівників обласного лабораторного центру. Про це Суспільному розповіла головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.


Надія Оперчук розповіла, що 16 березня вакцинували лікарів, дезінфекторів, помічників лікарів-епідеміологів та водіїв лабцентру: ”Ці люди безпосередньо залучені до ліквідації вогнищ коронавірусної хвороби, тому мають ризик зараження”.


Що відомо. Крім медиків, нині вакцинують громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот, журналістів, – розповіла заступниця головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Наталія Молчанова. З початку вакцинації від коронавірусу в обласному центрі щепили 25 людей з цього списку.

За пів години використали три дози вакцини з десяти, які містяться в одному флаконі, – розповіла медсестра Надія Соловйова. Мають контейнер для транспортування: ”У нас температурний ланцюг зберігається. Відкрита вакцина лежить на холодогені. Ми його відкрили о 8:40 (16 березня – ред.), коли почали вакцинувати”.


Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом шести годин. Якщо дози залишаються, їх використовують для вакцинації учасників бойових дій, народних депутатів, керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних рад, органів місцевого самоврядування, громадських лідерів та представників релігійних організацій, видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, – сказала заступниця головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Наталія Молчанова.


Медсестра Наталя Горбенко розповіла про можливу реакцію на введення вакцини: ”Може бути біль у руці, почервоніння, збільшення температури. Це нормальна реакція на введення вакцини. Не треба панікувати”.


Журналістка Анастасія Дзюбак розповіла, що якби не було залишків, то не вакцинувалася, а ставала б у чергу на порталі ”Дія”: ”Мої батьки стали у чергу. У мене ж з’явилася можливість вакцинуватися. Вважаю, що вакцинація – єдиний спосіб побороти пандемію згодом”.


За шість годин роботи мобільна бригада вакцинувала 20 людей.



1438Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: