Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/04/na-zamovlennja-robotodavtsiv-kirovogradschini-kilka-desjatkiv-bezrobitnih-pidvischili-kvalifikatsiju.htm
новини, 4 березня 2021

На замовлення роботодавців Кіровоградщини кілька десятків безробітних підвищили кваліфікацію


«Сучасні підходи до організації робіт при обслуговуванні сільськогосподарської техніки» та «Сучасні технології обслуговування  та ремонту сільськогосподарської техніки та тракторів» – за такими напрямками днями розпочалося навчання 40 безробітних громадян Бобринецького та Голованівського районів. Слухачі курсів цільового призначення навчатимуться за програмою, що розроблена викладачами Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, повідомляє відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Досвідчені викладачі курсів цільового призначення ознайомлять безробітних громадян з сучасними технологіями обслуговування та ремонту сільськогосподарської техніки та тракторів, питаннями зарубіжного досвіду технічного сервісу, нормативними документами з питань охорони праці, санітарії та життєдіяльності, основами трудового законодавства та інше.


Основний предмет курсів – сільськогосподарська техніка та технології її обслуговування. Також розглядаються й конструктивні особливості вітчизняної та зарубіжної сільськогосподарської техніки, рекомендації щодо підготовки такої сільськогосподарської техніки, безаварійної та безпечної її експлуатації, у т.ч. й у зимовий період. 


По закінченню навчання безробітні отримають посвідчення про проходження курсів цільового призначення. Відповідно до укладених з роботодавцями договорів, безробітні будуть працевлаштовані до сільськогосподарських підприємств регіону.


Курси цільового призначення дадуть змогу безробітним, за короткий термін часу, вивчити сучасні технологічні процеси, нове обладнання, устаткування, засоби механізації, що використовуються у сільському господарстві, правила і вимоги їх безпечної експлуатації, а також підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці.


Варто відмітити, що служба зайнятості організовує на замовлення роботодавців навчання безробітних громадян за кошти Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Приємним залишається й те, що готуючи працівників зазначених професій до роботи, служба зайнятості  не лише допомагає вирішувати кадрові питання роботодавців, а й бере активну участь у підготовці Кіровоградщини до весняно-польових робіт.


Загалом, з початку року 525 безробітних громадян проходили професійне навчання. 



532Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: