Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/25/na-10-ob-ektah-v-oblasti-ne-vitrimuetsja-temperaturnii-rezhim-derzhprodspozhivsluzhba.htm
новини, 25 січня 2021

На 10 об’єктах в області не витримується температурний режим - Держпродспоживслужба


За оперативною інформацією районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби Кіровоградщини протягом минулого тижня у 7 закладах дошкільної освіти та 3 лікувально-профілактичних закладах області було зафіксовано порушення повітряно-теплового режиму, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Зокрема, в терапевтичному та хірургічному стаціонарі Світловодської центральної районної лікарні фактична температура повітря становила +13-21ᵒС за нормативної від +20-25ᵒС; у Центрі первинної медико-санітарної допомоги м. Світловодськ зафіксована температура повітря у приміщеннях закладу +10-12ᵒС за нормативної +20ᵒС. В 6 ДНЗ м. Світловодськ (ДНЗ №№7, 12, 18, 21, 23, 25) фактична температура в групових осередках становила +15-18ᵒС за необхідних +19-23ᵒС. Причиною цього стало погіршення погодних умов та низька температура теплоносія централізованого опалення від котельні №3 СП ТОВ «Світловодськпобут».


У зв’язку з невідповідністю температури повітря в приміщеннях дошкільних навчальних закладів використовувалися електрообігрівачі, в закладах охорони здоров’я окрім використання електричних обігрівачів пацієнтам надали додаткові теплі ковдри. Про ситуацію поінформовано Світловодський міськвиконком, однак наразі відповідь щодо вжитих заходів з покращення теплопостачання зазначених об’єктів не надходила. 


Невирішеним залишається питання приведення до вимог чинного законодавства параметрів мікроклімату в приміщеннях Знам’янської міської лікарні ім. А.В. Лисенка. Там у приймальному, фізіотерапевтичному, рентгенологічному, інфекційному відділеннях зафіксована температура повітря +18-19ᵒС за нормативної +20-25ᵒС. 


У м.Кропивницький порушення температурного режиму зафіксовано в ДНЗ №31. Причиною стало проведення ремонтних робіт в підвальних приміщеннях закладу та низька температура теплоносія. Фактична температура повітря в ДНЗ становила +18ᵒС за необхідних +19-23ᵒС. 


З 25 січня до навчального процесу повертаються учні загальноосвітніх закладів, отож моніторинг повітряно-теплового режиму продовжується. Зазначимо, що в умовах підвищеного рівня захворюваності у зв’язку з пандемією коронавірусу забезпечення належного повітряно-теплового режиму в осередках перебування дітей та дорослих є важливим фактором для збереження здоров’я та недопущення поширенню інфекційних хвороб. 


583Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: