Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/25/gromadski-roboti-perspektivnii-naprjamok-spivpratsi-z-teritorialnimi-gromadami.htm
новини, 25 січня 2021

Громадські роботи – перспективний напрямок співпраці з територіальними громадами


Вирішуючи проблеми зайнятості жителів Благовіщенського району та мобілізуючи наявні інструменти для покращення ситуації на ринку праці, районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування, повідомляє Благовіщенська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Нещодавно, у Благовіщенській міській раді, під головуванням міського голови Віталія Довгополого, відбулася робоча зустріч фахівців районної філії та представників виконавчого комітету. Серед питань, що обговорювалися, було й питання працевлаштування безробітних громадян на вільні робочі місця і організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. 


«Для будь-якого голови територіальної громади, зайнятість населення – одна з актуальних проблем, адже всі ми добре розуміємо, що якщо людина має роботу, це відображається на добробуті її сім'ї, а отже і на розвитку громади загалом. Тому, розуміючи важливість питання зайнятості сільського населення, ми готові до співпраці із службою зайнятості, як посередника на ринку праці», – наголосив В. Довгополий. 


Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Благовіщенської філії обласного центру зайнятості Тетяна Драчук, коротко ознайомила учасників робочої зустрічі з можливостями служби у напрямку надання соціальних послуг як роботодавцям, так і шукачам роботи. Т. Драчук ознайомила учасників робочої зустрічі з електронними сервісами, які спрощують процес надання послуг клієнтам, та є привабливими особливо у період карантину. 


Особливий акцент був зроблений на питання організації громадських робіт, від яких виграють усі сторони ринку праці: завдяки громадським роботам вдається виконати низку актуальних для територіальних громад робіт, а за відсутності постійних місць роботи – на деякий час залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком.


Міський голова Благовіщенського запевнив, що, зважаючи на суспільну значимість громадських робіт для територіальних громад, питання виділення з місцевого бюджету коштів на організацію таких робіт буде розглянуте на черговому засіданні виконкому. «Робота на території громади є завжди: це і упорядковування території населених пунктів, і ремонт об’єктів соціальної сфери та інші роботи», – зазначив В. Довгополий.


Сторони дійшли висновку, що співпраця – це вимога часу, адже тільки спільними зусиллями можна долати проблеми безробіття, що лежать в основі програм соціально-економічного розвитку регіонів.



555Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: