Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/25/dvoh-nepovnolitnih-jaki-do-smerti-zabili-cholovika-posadili-za-grati.htm
новини, 25 січня 2021

Двох неповнолітніх, які до смерті забили чоловіка, посадили за грати



Ленінський районний суд м. Кіровограда постановив крапку у резонансному кримінальному провадженні щодо двох неповнолітніх за спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень 53-річномучоловіку, що призвело в подальшому до смерті (ч.2 ст.121 КК України) - повідомляє пресслужба Прокуратури Кіровоградської області.


Подія мала місце у травні 2019 року в Кропивницькому, у вечірній час доби. Група неповнолітніх розпивала алкогольні напої, коли доних підійшов потерпілий. Зав’язалася суперечка, у ході якої неповнолітніми нанесено чоловіку численні тілесні ушкодження в область голови та тулубу, від яких чоловік згодом помер у лікарні.


Врахувавши всі обставини справи, а також особи неповнолітніх підсудних, судом визначено різні міри покарання - одному із них 7 років 3 місяці позбавлення волі, іншому – 5 років позбавлення волі із іспитовим строком 2 роки.


До цього злочину причетний ще один малолітній хлопець. Оскільки на момент вчинення кримінального правопорушення він не досяг віку кримінальної відповідальності, суд застосував до ньогопримусові заходи виховного характеру, передбачені ч.2 ст. 105 КК України у вигляді поміщення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей та підлітків строком на 2 роки.


Наразі сторонами кримінального провадження вирішується питання щодо апеляційного оскарження вироку суду.


578Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: