Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/15/rnbo-rozgljane-pitannja-energopostachannja-v-umovah-poholodannja.htm
новини, 15 січня 2021

РНБО розгляне питання енергопостачання в умовах похолодання


У Раді національної безпеки і оборони найближчими днями планують розглянути питання про енергопостачання в умовах можливого суттєвого похолодання.


Про це LB.ua повідомило джерело в уряді.


"Це питання буде розглянуто на нараді в РНБО", - сказав співрозмовник видання.


Він підтвердив, що при істотному зниженні температури ситуація може ускладнитися, оскільки запаси вугілля низькі. Але вже в понеділок в Україну надійде 300 тис. тонн вугілля з Казахстану, а пізніше будуть поставки вугілля і з інших країн.


Тим паче, є змога переходу ТЕС на використання мазуту.


Джерело відзначило, що в уряді готуються до можливих проблем з енергопостачанням і наступного тижня ситуація стабілізується.


"Ситуація складна, але контрольована", - зауважив наш співрозмовник.


Тим часом "Укренерго" вже попросило уряд дати згоду на підготовку графіків обмеження енергопостачання, яке може бути запроваджене в критичній ситуації. Відповідний лист оприлюднив колишній народний депутат Сергій Висоцький.


Проте "Укренерго" спростувало можливість віялових відключень світла через морози. Там пояснили, що обмеження, якщо будуть потрібні, торкнуться тільки промисловості.


Нагадаємо, в Україні в найближчі три доби очікується холодна погода з температурою вночі 14-20° морозу, у північних, 17 січня і в східних областях подекуди 22-24° морозу, вдень 10-16° морозу.


Через різке похолодання в Україні розгортають мережу пунктів обігріву.


928Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: