Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/22/nich-na-zablokovanih-trasah-u-kirovogradskii-oblasti-shahtari-perekrili-osnovni-avtomagistrali-regionu.htm
новини, 22 грудня 2020

Ніч на заблокованих трасах: у Кіровоградській області шахтарі перекрили основні автомагістралі регіону


Заблоковані траси державного значення на Київ, Кривий Ріг та Миколаїв.  Ніч на заблокованих дорогах: у Кіровоградській області - повідомляє кореспондентка Олена Шворак ТСН


Шахтарі в Кіровоградській області продовжують протестувати – основні магістралі області заблоковано працівники уранових копалень блокують траси державного значення до Києва, Кривого Рогу та Миколаєва. Вантажівки стоять у заторі, деякі їдуть в об’їзд, рейсові автобуси протестувальники пропускають. 


За кілька хвилин почнеться друга доба, як шахатрі без зупину позмінно ходять пішохідними переходами, вимагають погашення боргу із заробітної плати та відновлення роботи уранових шахт.

Нині рух заблокований на Київському напрямку, на Кривий ріг та Миколаїв. Вночі дороги блокували позмінно. Усього в акціі беруть участь кілька сотень людей. Часу від часу автомобілі пропускають. Ймовірно, через це обходиться без конфліктів. 


Нагадаємо, усі три українські уранові шахти зупинилися два тижні тому через відсутність грошей на існування. Минулого тижня шахтарі вже перекривали дороги і їм пообіцяли вирішити їхні проблеми. Однак, твердять профспілки, обіцянки не дотримались. Погасили лише 20% заборгованого за листопад - це десь по тисячі гривень на руки. Тому шахтарі перекрили рух і переконують, що стоятимуть тут до повного погашення заборгованості.


Напередодні ввечері до шахатрів приїжджав голова облдержадміністрації. Посадовець повідомив, що йому телефонував прем‘єр міністр і переказав, що має доручення від президента сьогодні до обіду надіслати перший транш боргу із зарплати, а до кінця тижня ще два. Утім,  шахтарі чиновникам не повірили, а тому продовжують блокувати дороги.  


1833Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: