Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/12/dlja-bezrobitnih-svitlovodschini-vidbuvsja-informatsiinii-vebinar.htm
новини, 12 серпня 2020

Для безробітних Світловодщини відбувся інформаційний вебінар


Про актуальні послуги служби зайнятості, що допоможуть у пошуку роботи та кар’єрному розвитку, йшла мова днями під час інформаційного вебінару, що був організований фахівцями Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Фахівчиня міськрайонної філії поінформувала слухачів про сучасні підходи щодо отримання послуг, які надає служба зайнятості, у т.ч. в умовах карантину. 


Цікавою та корисною для шукачів роботи була презентація електронних сервісів державної служби зайнятості, які дозволяють підвищити власну компетенцію та займатися пошуком роботи не виходячи з дому, у зручний та безпечний для здоров’я спосіб.


«Якщо у Вас виникли питання з пошуку роботи, отримання соціальних послуг у службі зайнятості, призначення та виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття – стати обізнаними Вам допоможе сервіс, який має назву «Електронний кабінет шукача роботи», – повідомила фахівчиня. 


Було акцентовано, що власнику кабінету, а це зареєстрований безробітний, надається можливість створити власне резюме, підібрати роботу, переглянути дані про заплановані та фактичні відвідування служби зайнятості, дізнатися про заходи, що відбудуться у центрах зайнятості, отримати інформацію щодо нарахувань та виплат допомоги по безробіттю.


Тим, у кого існує потреба в оцінці власних здібностей та навичок саморозвитку, було запропоновано пройти тестування на онлайн-платформі «Моя професія: консультаційна мережа». Також було презентовано «Освітній портал», який допомагає розвивати власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання.


Як зазначила Людмила Федорова, провідний фахівець з профорієнтації Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, під час вебінару фахівцями міськрайонної філії надані вичерпні відповіді на усі запитання, які виникали в учасників під час проведення заходу. Безробітні цікавилися питаннями отримання довідок про заробітну плату у випадку ліквідації підприємств і зарахування до страхового стажу періоду перебування на обліку в службі зайнятості.



853Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: