Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/03/rjatuvalniki-zaklikajut-gromadjan-beregti-zeleni-nasadzhennja-vid-pozhezh-foto-.htm
новини, 3 липня 2020

Рятувальники закликають громадян берегти зелені насадження від пожеж (ФОТО)


У пожежонебезпечний період загоряння у лісі може спричинити найменша іскра. Саме тому у спекотну пору забороняється розкладати багаття у зелених зонах. Відпочивальникам та жителям міст і селищ Кіровоградщини під час рейдів та патрулювань про це нагадують рятувальники, працівники лісового господарства та поліції. 


3 липня профілактичне патрулювання лісів провели рятувальники Голованівського та Світловодського районних підрозділів У ДСНС у Кіровоградській області на території Голованівського та Голочаснського лісництв у Голованівському районі та Золотарівського лісництва на території Світловодського району.


Організатори рейдів перевірили місцевість, де полюбляють відпочивати довколишніх населених пунктів. Порушників правил пожежної безпеки не виявили, проте нагадали громадянам як не допустити пожежі у лісі. Зокрема, не варто розкладати багать, кидати недопалків та сірників. У випадку невеликої пожежі можна загасити її власними силами. Якщо ж це не вдається, необхідно одразу повідомити про подію за номером «101».


Громадянам також нагадали, що за випалювання рослинності законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Провокувати пожежі у лісах не варто і через наслідки, до яких вони можуть призвести – знищення лісового фонду, житлових або господарських будівель, розташованих поруч з лісовим масивом.


Завершуючи розмову, рятувальники надали усім співрозмовникам застережні листівки та порадили у теплу пору року бути обережними з вогнем та берегти зелені насадження від пожеж, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.



      


1080Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: