Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/15/pozhezhu-na-miskomu-smittezvalischi-u-kropivnitskomu-likvidovano.htm
новини, 15 квітня 2020

Пожежу на міському сміттєзвалищі у Кропивницькому ліквідовано


13 квітня о 12:43 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на міському сміттєзвалищі по вул. Байкальська м. Кропивницький. О 14:33 пожежу локалізовано на двох осередках загальною площею 5000 кв. м. Загиблих та постраждалих немає - інформує У ДСНС України у Кіровоградській області.


14 квітня о 19:10 пожежу ліквідовано силами 20 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.


Причину пожежі встановлюють фахівці.


Як зазначив Віталій Миронюк, начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області на своїй сторінці в фейсбук: "У вівторок, 14 квітня о 19.10 пожежу на міському сміттєзвалищі у Кропивницькому ліквідовано! 


20 рятувальників та 6 одиниць техніки більше доби витратили на ліквідацію цієї надзвичайної події.
Значно ускладнювали роботу сильні пориви вітру, швидкість якого сягала до 20 м/с. Пожежа розвивалась дуже стрімко - за короткий час її площа склала 5 тисяч кв.м!!! Було прийнято рішення розпочати вводити сили та засоби на гасіння та захист сортувальної лінії сміття. Таким чином, рятувальники розсікли площу на 2 осередки та постійно стримували вогонь, адже існувала загроза розповсюдженню вогню у сторону мікрорайону Завадівка та на міські очисні споруди. Завдяки оперативності наших бійців вогонь вдалося здолати на поверхні і він не встиг глибоко просочитися в ґрунт.


Неабияку проблему у гасінні цієї пожежі становили й високовольтні лінії електропередач, які буквально нависали над сміттям, тим самим створюючи загрозу і для життя особового складу. Існувала вірогідність відключення від енергії важливих об'єктів та медичних закладів міста. Та завдяки злагодженим спільним діям з керівництвом обленерго нам вдалося уникнути цього, відключивши частину дротів.


Робота виконана не маленька. Я вдячний всім рятувальникам за відданість своїй справі, мужність, хоробрість, рішучість, оперативність та беззаперечний професіоналізм!"



По темі: У Кропивницькому горить міське сміттєзвалищє (ФОТО, ВІДЕО)


            

2811Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: