Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/07/igor-stepura-proviv-brifing-schodo-spravi-igorja-gluschenka.htm
новини, 7 березня 2019

Ігор Степура: суд над "азовцем" Глущенко - це дискредитація добровольця


Нещодавно в Прес-клубі Кропивницького, депутат Кіровоградської обласної ради Ігор Степура провів брифінг з метою інформування громадськості про чисельні порушення Закону, які були допущені з боку правоохоронних органів під час проведення досудового слідства у кримінальному провадженні по справі Ігоря Глущенка - добровольця, ветерана російсько-української війни, учасника бойових дій під Іловайськом та Маріуполем - повідомляє "Кіровоград24".


25.07.2018 року в місті Олександрії відбулася резонансна подія - вбивство двох громадян під час бійки в на грунті особистого конфлікту. Ігор Глущенко був затриманий і звинувачений у замаху на вбивство. При цьому під час затримання Ігоря Глущенка працівниками правоохоронних органів були допущені численні порушення вимог Закону, щодо яких наразі прокуратурою порушені два кримінальні провадження. 


"Я хочу нагадати чому я відреагував і взявся допомогти Ігореві Глущенко. В 2015 році я був також фігурантом справи, коли після подій біля Верховної Ради від вибухів гранати і інших невідомих вибухових пристроїв загинули бійці Національної Гвардії. Того дня я був заарештований в Києві біля метро Арсенального, перебував в ізолятор і потім, за рішенням суду, ще впродовж півроку перебував під домашнім арештом звинувачений в тому, що саме я зробив відповідні терористичні акти. Мені дуже близька і знайома ця ситуація, коли правоохоронна система звинувачує тих, чи інших громадян не надавши належних доказів і фактів які б підтверджували лінію звинувачення. Те ж саме і відбувається сьогодні з Ігорем Глущенко", - розповів Ігор Степура


"Представники правоохоронних органів вчинивши низку порушень закону, а тепер намагаються замовчувати ті, чи інші обставини подій і штучно фальшують ситуацію під замовлення керівництва правоохоронних органів. З якого рівня надходить ця вказівка - я не можу точно сказати але я вважаю, що в цій ситуації є певна заангажованість. Моя особиста позиція, як громадянинаполягає в тому, що: Ігоря Глущенко, як добровольця російсько - української війни, як активного учасника Азовского руху намагаються безпідставно засудити для того, щоб таким чином кинути тінь на імідж патріотично - націоналістичного руху і в тому числі на імідж добровольців російсько - української війни", - заявив Ігор Степура.


Крім того, Степура відзначає, що повністю провину на себе бере інший підозрюваний у вбивстві. "Інший звинувачений сам заявляє про те, що причетний до загибелі двох людей, не поширює відповідальність на Ігоря Глущенка, - зазначає депутат. - Не зрозуміло чому правоохоронні органи намагаються свідомо розділити міру відповідальності ще й на Ігоря Глущенка, який навпаки прийшов туди, аби заспокоїти та погасити конфлікт".


«Працівники поліції, пізно ввечері прибувши на місце події і зайшовши в дім, який належав дружині Ігоря Глущенко, взяли речі які вважали за потрібне. Більшість речей пропало. Саме цей ганебний вчинок і описано в зверенні до правоохоронних органів. З боку правоохоронних органів жодної реакції немає» - розповів Максим Тупало, адвокат Ігоря Глущенка.


Відповідно до чинного законодавства, після затримання підозрювану особу мають право тримати 24 години. З цей час має бути оголошена підозра або обраний запобіжний захід. Жодної підозри Ігореві Глущенкові не було оголошено вказані події були виявленні Олександріївським районним судом. Була винесена ухвала де зазначені відповідні правопорушення. З цього приводу також було звернення до правоохоронних органів, але нікого до відповідальності не було притягнено.", - повідомив МаксимТупало. По справі Ігоря Ігоровича Глущенка вже почались судові засідання, звинувачувана сторона просить підтримки та привернення уваги до цієї справи.


3904Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: