Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/25/u-dolinskii-demobilizovani-viiskovosluzhbovtsi-ta-uchasniki-ato-diznavalis-pro-poslugi-sluzhbi-zainjatosti-foto-.htm
новини, 25 жовтня 2018

У Долинській демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО дізнавались про послуги служби зайнятості (ФОТО)


Днями, у Долинській районній філії обласного центру зайнятості для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО було проведено День відкритих дверей. Захід організовано з метою надання зазначеній категорії громадян інформації про послуги служби зайнятості та інших структур, визначення шляхів адаптації колишніх воїнів до потреб ринку праці, вирішення питань їх соціального захисту.


Як повідомила Світлана Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинської районної філії обласного центру зайнятості, для досягнення даної мети районним центром зайнятості до участі у заході запрошено представників районного військового комісаріату та представників Долинського бюро правової допомоги.


У рамках заходу відбувся інформаційний семінар, під час якого фахівці районної філії ознайомили присутніх, зокрема, з актуальними вакансіями та можливостями працевлаштування, у тому числі тимчасового, у районі та в межах України. Крім цього, їх поінформовано про соціальні послуги служби зайнятості, стан місцевого ринку праці тощо. 


Учасники заходу також уважно дослухалися до порад фахівців служби зайнятості щодо можливості започаткування власної справи, професійного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці, переваг легальної зайнятості. 


Старший офіцер відділу комплектування Долинського районного комісаріату Ігор Іщенко поінформував присутніх про можливості проходження служби за контрактом в Збройних Силах України, роз’яснив переваги та залучення громадян на військову службу. Крім того, військовий розповів шукачам роботи про порядок відбору громадян України на військову службу за контрактом та в резерв Збройних Сил України, до навчальних частин та інших військових формувань на посади рядового, сержантського та офіцерського складу.  Ознайомив з основними вимогами до претендентів, а також пільгами і гарантіями для військовослужбовців.


«Проходження служби за контрактом дає можливість бути не тільки працевлаштованим, але й гарантовано отримувати заробітну плату та інші соціальні гарантії», – зазначив  І. Іщенко.


Сергій Кравчина, начальник відділу «Долинського бюро правової допомоги», розповів про дію соціальної програми Уряду України «Безоплатна правова допомога», види правових послуг щодо захисту прав громадян, напрямки роботи бюро, спосіб і місце отримання безоплатної правової допомоги.


Учасники заходу мали можливість поставити питання, що їх турбували, та отримати кваліфіковані відповіді, оскільки, на початку зустрічі, було зазначено, що бюро правової допомоги створено для забезпеченням доступу громадян до правової інформації та надання якісного консультування з правових питань.


Увагу присутніх було акцентовано на питаннях, що стосуються порядку надання пільг демобілізованим учасникам АТО, у т.ч. на оплату житлово-комунальних послуг, отримання путівок на санаторно-курортне лікування та ін. Особливу увагу зосереджено на проблемних питаннях, пов’язаних з процедурою оформлення земельних ділянок тощо. 


Учасники заходу відзначають важливість проведення таких спільних заходів, адже живе спілкування з представниками соціальних служб допомагає прискорити процес соціалізації демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО у активне життя та  вирішити соціальні питання. 

 

905Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: