Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/25/obsjag-falsifikovanoi-molochki-v-ukraini-sjagae-30-.htm
новини, 25 жовтня 2018

Обсяг фальсифікованої "молочки" в Україні сягає 30%


Обсяг фальсифікованої молочної продукції в Україні досягає 30%, що негативно впливає на рентабельність виробництва молока.


Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Асоціацію виробників молока, пише "Економічна правда". 


За інформацією асоціації, з початку року індекс умовної рентабельності виробництва молока знизився на 40%, а поголів'я великої рогатої худоби (ВРХ) за 5 років скоротилося на 17,5%.


У той же час, згідно з повідомленням першого заступника міністра аграрної політики Максима Мартинюка в Facebook, темпи скорочення поголів'я корів на сільгосппідприємствах зупинилися, а завдяки підвищенню генетичного потенціалу, середній надій на корову за 5 років збільшився на 47% - до 6,03 тис кг/рік в 2017 році.


"З Єдиного держреєстру тварин виведені "мертві душі", збережена велика частина телят, які народилися в господарствах населення в першому кварталі цього року, зростає середня продуктивність дійного стада - за 8 місяців на 1,7%", - написав перший заступник міністра аграрної політики.


За його інформацією, за 6 міс 2018 завдяки держпрограмі відшкодування вартості високопродуктивного поголів'я збільшилося ввезення в Україну чистопородного ВРХ на 115%, свиней - на 150%.


За даними заступника міністра, середня вартість ввезеної одиниці ВРХ - 2,3 тис доларів, відшкодовується в середньому 36,5% цієї суми. Середня вартість імпортної свині становить 957 доларів, відшкодовується 18,7% вартості.



594Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: