Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/25/meshkantsi-kirovogradschini-mozhut-otrimati-onlain-dopomogu.htm
новини, 25 жовтня 2018

Мешканці Кіровоградщини можуть отримати онлайн допомогу


Державна служба зайнятості запустила платформу з професійної орієнтації та розвитку кар'єри, яка допомагає у виборі професії. 


Про це під час Кар'єрного форуму - 2018 «Живи та працюй в Україні» повідомила заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк.


«З цього року ми запровадили платформу з професійної орієнтації та розвитку кар'єри. На цю платформу можна зайти через службу зайнятості й пройти тестування. На платформі є тести SoftSkills. Наприклад, тест на тайм-менеджемент, на комунікабельність, на вміння працювати у команді, на стресостійкість та інші навички, які на сьогодні необхідні на будь-якій роботі», – зазначила Ю. Жовтяк - інформує Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Завдяки Платформі з профорієнтації та розвитку кар'єри можна безкоштовно продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси.


Також, за словамиЮ. Жовтяк, цього року служба зайнятості започатковує роботу з проведення профдіагностичних тестів для старшокласників. «Ми починаємо проводити безкоштовну професійну діагностику старшокласників шкіл. Ми поставили амбітну мету і хочемо охопити якомога більше молоді», – зауважила заступник голови Державної служби зайнятості і додала, що ця програма буде запроваджена по всій Україні.


Проводити програму будуть центри зайнятості у кожній області. Тести допомагатимуть людині визначити свої здібності й обрати ту професію, до якої є схильності. Дане тестування є безкоштовним.Фахівці служби зайнятості будуть проводити цю роботу, а також запрошувати, після проведення тестування, школярів та їх батьків для проведення індивідуальних консультацій.


Зокрема, на сьогодні серед зареєстрованих безробітних Кіровоградщини38,4% осіб мають вищу освіту, в той час коли на ринку є нестача робітничих професій.У зв'язку з цим, важливим є проведення профорієнтаційної роботи з учнівською та студентською молоддю.


Таким чином платформа Державної служби зайнятості з професійної орієнтації та розвитку кар'єри створена з метою наближення профорієнтаційних послуг центрів зайнятості для всіх, хто планує свій професійний шлях. Зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації у дистанційному форматі без відвідування центру зайнятості та зробити власну профорієнтацію.


фото - Remont PC


         
1426Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: