Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/28/na-kirovogradschini-blizko-3-tisjach-meshkantsiv-bilshe-roku-ne-utrimuvali-vlasnih-ditei.htm
новини, 28 серпня 2018

На Кіровоградщині близько 3 тисяч мешканців більше року не утримували власних дітей


Орієнтовно 3 тисяч мешканців Кіровоградщини не сплачували аліменти на користь власних дітей понад рік.


Про це повідомив сьогодні, 27 серпня, керівник обласної юстиції Вадим Гуцул під час засідання штабу з ліквідації боргів зі сплати аліментів.


За словами посадовця, серед 18 316 жителів області близько 3 тисяч боржників ігнорують виконання своїх батьківських обов’язків більше року.


«З метою виконання судових рішень державні виконавці застосовують стосовно злісних боржників заходи примусового впливу, передбачені законодавством. Зокрема йдеться про арешт майна чи обмеження в праві виїзду за кордон або ж користування автівками. І це приносить позитивні результати. Зокрема з початку року державні виконавці стягнули понад 70 млнгрн на користь 14 558 дітей», – повідомив Вадим Гуцул.


Нагадаємо, з 29 серпня в силу вступить другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває. Одна з новацій – впровадження додаткових штрафних санкцій за заборгованість із аліментах понад рік. Ці штрафи будуть спрямовані безпосередньо дітям як своєрідна компенсація за несвоєчасне отримання коштів.


       

818Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: