Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/27/u-kropivnitskomu-bezrobitnih-navchajut-jak-zhiti-bez-kreditiv.htm
новини, 27 серпня 2018

У Кропивницькому безробітних навчають, як жити без кредитів


Сьогодні, 27 серпня, на базі Кіровоградського обласного центру зайнятості стартував дводенний тренінг «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього».


Проведення тренінгу реалізується  у рамках Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за програмою «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», яку втілює в життя МБФ «Український жіночий фонд» (на території Кіровоградщини – Асоціація «Громадські ініціативи»). Тренери – Любов Лук’янцева та Віталій Тарнавський - повідомляє Катерина Білоконь, провідний фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Тренінг має на меті надання допомоги громадянам, які належать до вразливих категорій населення, у напрямку отримання ними знань, умінь, навичок та впевненості в прийнятті обґрунтованих фінансових рішень у повсякденному житті, а також надання їм можливості відігравати активну роль у житті територіальних громад.


Відкрив зустріч заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян, який розповів присутнім про актуальність даного тренінгу, адже подібні заходи дають можливість отримати базові знання з фінансової грамотності та спонукають до ефективного управління власними коштам.


«Мова йде про те, щоб озброїти вразливі групи населення – переселенців, пенсіонерів, безробітних, – фінансовими знаннями, навичками з управління сімейним бюджетом, дати людям розуміння, які нюанси має пенсійне законодавство», – розповіла керівниця асоціації «Громадські ініціативи» Любов Лук’янцева.


Упродовж двох днів учасників тренінгу будуть знайомити з основами управління особистими фінансами, правами споживачів фінансових послуг, перевагами та ризиками банківських карток, кредитів, депозитів. Крім того, присутні дізнаються про шляхи запобігання шахрайства у сфері фінансових послуг, основи пенсійного забезпечення, отримають корисні фінансові звички та ін.


      

1033Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: