Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/22/ukraina-vidznachit-100-richchja-vlasnih-poshtovih-marok.htm
новини, 22 серпня 2018

Україна відзначить 100-річчя власних поштових марок


На виконання Указу Президента України «Про відзначення 100-річчя перших поштових марок України» 9-14 жовтня цього року у місті Києві відбудеться XVI Національна філателістична виставка. На адресу оргкомітету виставки вже надійшло понад 100 заявок, у тому числі від представників інших держав, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


100-річчя випуску перших поштових марок України буде відображено і на знаках поштової оплати. Національний поштовий оператор «Укрпошта» випустить в обіг відповідний поштовий блок. Також, з нагоди визначної події Національним банком України буде випущено пам’ятну монету.


Перші поштові марки України з’явилися у часи створення Української Народної Республіки. У червні 1918 року у Києві було видано перші 6 марок суверенної української держави, авторами сюжетів яких стали художники-графіки Георгій Нарбут та Антін Середа. Після цього лише з 1992 року в Україні знову почали друкувати власні знаки поштової оплати. За всі роки Незалежності «Укрпошта» випустила 1659 унікальних поштових марок, окремі з них були відзначені високими міжнародними нагородами.


920Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: